Dammers uit Tilburg verslaan de dammers uit Oost

De belangrijke wedstrijd tegen DUO kende een vliegende start voor de dammers uit Tilburg. Martijn had als chauffeur van dienst zijn jas nog amper uitgetrokken toen hij ineens winnend kon toeslaan. Ook Jimmy tekende al vroeg de vrede waarna Doetichem verkend kon worden. Jasper en Rik lieten hun tegenstanders nog iets meer zweten maar ook deze partijen eindigden in een gelijkspel. Ondertussen kabbelde de wedstrijd rustig voort en leek Dammend Tilburg met enkele voordelige standen een stabiele overwinning te gaan boeken.

Deze rust werd echter wreed verstoord door Leopold Sekongo die plotsklaps driftig opsprong en met de nodige strijdkreten en gebaren de aanstaande gelijkmaker aankondigde. Even daarvoor had Thijs namelijk zijn grootste miskleun van het seizoen begaan. Tot schrik van iedereen was zijn partij ineens verloren via een heuze 1-om-4. Anastase speelde een uitstekende partij die in remise eindigde maar waarin hij waarschijnlijk zelfs kans op meer had. Toen onze toppers Toine en Kevin onverwachts ook niet tot winst kwamen steeg de spanning tot grote hoogten in het denksportcentrum in Doetichem.

Met nog twee partijen aan de gang kon de wedstrijd schijnbaar nog alle kanten op. Toby speelde tegen Jochem Zweerink en deze partij was dermate ingewikkeld dat het voor de toeschouwers lang erg lastig te bepalen was wie van beide heren nu precies op winst speelde. Nadat Toby uiteindelijk toch in het nadeel kwam wist deze zich uitstekend te verdedigen waardoor er met nog één partij aan de gang een 9-9 stand op het scorebord stond. Gelukkig voor Dammend Tilburg was ons laatste bord vergeven aan Koos. Dit seizoen kent immers een duidelijke rode lijn: Koos wint of hij nu voor, gelijk of achter staat. Ook in deze wedstrijd kwam Koos twee schijven achter wat echter gecompenseerd werd door een sterke dam. Nadat hij ook nog een motiefwinst in de stand wist te vlechten vond zijn tegenstander Wassink de weg naar remise niet meer. Feest alom en een biertje voor Koos. Op naar de volgende wedstrijd!

Disclaimer
Staat u op een van de foto's op deze website en wilt u dat niet? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Dammend Tilburg 2018