Dammend Tilburg wint voor het eerst in het seizoen 2018/2019

Voor ronde 3 van de Nationale Competitie stond de spannende wedstrijd tegen Arnhem op het programma. Net als vorig jaar wist Dammend Tilburg te winnen met het kleinst mogelijke verschil: 11-9. Tot onze eigen verbazing kan Dammend Tilburg zelfs teruggevonden worden in het linkerrijtje van de competitie. 

Kevin Machtelink gaf al vroeg in de wedstrijd het goede voorbeeld door zijn tegenstander volledig te overmeesteren. Deze overtuigende overwinning werd echter snel tenietgedaan door de nederlaag van Hein de Cokere die in een dunne stand in de val liep. Rik Verboon, Eddy Budé en Jasper Daems deelden de punten eerlijk met hun tegenstanders waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. 

Kopman Toine Brouwers gaat dit seizoen verder waar hij vorig jaar is geëindigd en ook Erik van de Weerdhof werd overtuigend aan de zegekar gebonden. Dammend Tilburg kon echter wederom niet lang van de voorsprong genieten: de Arnhemse kopman Frerik Andriessen wist ook twee punten te behalen ten koste van Jimmy Depaepe. Na de remise van Thijs van den Broek stond het met nog twee borden bezig nog steeds gelijk. 

Martijn de Leeuw had vanuit de opening groot voordeel weten te bereiken en leek op winst af te stevenen. In het zicht van de haven wist Martijn met enkele foutzetten echter deze partij nog remise te laten lopen. Hiermee leek de overwinning voor Dammend Tilburg op losse schroeven te komen te staan. Gelukkig ontpopte Koos van Amerongen zich tot de matchwinnaar door de sterke Hin Wong te kloppen in een spannend duel. Op 27 oktober wacht de wedstrijd tegen VST, de kampioen van vorig jaar, waarin Dammend Tilburg kan laten zien of het in de huidige vorm meer weerstand weet te bieden dan vorig jaar.

Door Martijn de Leeuw

Een impressie van de speelzaal 

20181013 141042

Disclaimer
Staat u op een van de foto's op deze website en wilt u dat niet? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Dammend Tilburg 2018