Jammerlijke nederlaag voor Dammend Tilburg tegen WSDV

Tijdens de negende ronde van de Nationale Competitie heeft Dammend Tilburg een jammerlijke nederlaag geleden tegen WSDV. Alle kwartjes vielen precies de verkeerde kant op in deze gelijkopgaande wedstrijd. Rond vijf uur keken de Tilburgers dan ook wat beduusd naar de 12-8 uitslag op het scorebord.

De twee nederlagen van Dammend Tilburg kwamen op naam van Anthony en Anastase. Beide fanatieke Franse spelers hebben een zwaar eerste jaar in de Ereklasse en ook in deze ronde wisten ze net geen remise te bereiken. Anthony stond in de opening al flink onder druk maar wist met goed verdedigen nog een 4 om 4 te bereiken die helaas wel verloor. Ook Anastase kwam ver maar kon het uiteindelijk toch niet bolwerken tegen bondstrainer Rik Keurtentjes. Na enkele rustige remisepartijen van Jasper, Thijs en Jim leken de Tilburgers meerdere winstkansen te hebben. Helaas zat er tijdens deze ronde flink veel zand in de overwinningsmotor van Dammend Tilburg. Een slimme finesse zorgde ervoor dat Martijn in een voor het oog uitstekende stand ineens in remise moest berusten. Ook Koos zag een kansrijk ogend middenspel niet in een concreet voordeel veranderen. De partij van de dag kwam op naam van Rik: via het controleren van beide vleugels wist Rik door te breken maar helaas ging het ondoorzichtige afspel nog mis en zat er niet meer in dan te berusten in remise. Toine trof andermaal een tegenstander tegenover zich die slechts gefocust was op het neutraliseren van het spel. Zoals gebruikelijk kwam Toine meer en meer opzetten en leek weer een knappe overwinning te gaan boeken. In het eindspel zat er deze keer toch niet meer in dan remise. De remise van Kevin Machtelink tegen Jan Groenendijk betekent dat hij de eerste plek op de topscoorderslijst moet overgeven aan Harm Wiersma.

Tijdens de inhaalwedstrijd tegen DES Lunteren op 26 januari kan Dammend Tilburg zich met een overwinning zo goed als zeker veilig spelen. Op 2 februari komt VBI Huissen op bezoek.

Door Martijn de Leeuw

Disclaimer
Staat u op een van de foto's op deze website en wilt u dat niet? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Dammend Tilburg 2018