Constant Charlois - Dammend Tilburg

Hetzelfde schuitje

De wedstrijd tussen Constant Charlois Rotterdam en Dammend Tilburg was een wedstrijd tussen twee teams die in hetzelfde schuitje zaten: middenmoters die met een zwaar programma voor de boeg graag nog een extra overwinning zouden beschrijven om definitief veilig te zijn. Maar de wedstrijd was ook vooral een leuk weerzien met ons oud-lid Mehmet en de andere spelers van CCR die meerdere Tilburgers goed kennen vanuit hun deelnames aan RotterDams Open.

Dammend Tilburg schoot uitstekend uit de startblokken: door een misgreep in de opening van Berke wist Martijn al snel een schijf te winnen. Rik probeerde eens wat anders in de opening en behaalde vervolgens eenvoudig remise. De gelijkmaker in de wedstrijd volgde nadat Ad een laatste remisekans overzag in een zeer principiële partij. Jim kwam na een spannende opening onder druk maar verdedigde zich ijzersterk en haalde ook een verdiend punt. Jasper ging vanuit de opening vol in de aanval maar vergat zichzelf te belonen toen hij een offer overzag. In de analyse bleek later dat in deze partij ook een schitterende combinatie mogelijk was geweest. Koos bracht zijn tegenstander aan de rand van afgrond maar helaas voor hem bleek zijn doorbraakcombinatie net niet genoeg voor de winst. Captain Toine leek in de problemen te zijn maar via een ingewikkeld eindspel kon ook hier een remise genoteerd worden. Anastase trad aan tegen Mehmet en liet wederom zien dat hij beter en beter wordt. Met een schitterende combinatie toverde Anastase een dam op het bord maar helaas leverde deze slagzet slechts een remise op. In de analyse bleek dat Anastase een andere winstkans had gemist. Toby trof net als vorig jaar Martijn van Ijzendoorn. Nadat Toby zich knap onder de grote druk had vrijgespeeld ging het in het eindspel toch nog net mis. Daarmee kwam de druk op Thijs om de gelijkmaker te scoren. Echter nadat Thijs zijn gunstige openingspositie had zien verwateren leken de betere kansen eerder aan zijn tegenstander. Toch wist Thijs in een voordelig 3 om 1 eindspel te komen en gezien de stand werd dit nog even doorgespeeld.Dit doorspelen werd beloond want Thijs wist nog net te winnen nadat zijn tegenstander de verkeerde lijn bezette.

Wij een punt, zij een punt en zo bleven we in hetzelfde schuitje zitten. Beide teams baalde even van de gemiste kansen maar al snel werd besloten de strijdbijl te begraven en gezellig gezamenlijk de stad in te gaan. Want in de week van het overlijden van Jules Deelder realiseerden we in Rotterdam allemaal goed dat we het competitieve element van het dammen ook niet te serieus moesten nemen.

Te leven in een tijd
Waar niets meer waarde heeft dan geld
is als boksen in de hel
zonder helpers en zonder bel

Je stoot je leeg en incasseert
zonder één seconde rust
want voor je het weet is het gebeurd
En zit je op je reet

De strijd is zwaar en zonder zin
want uiteindelijk
is er maar één die gaat strijken met de winst
en dat is Hein

Dus boks gerust
Maar vergeet nooit dat wie het ook is
je altijd met je tegenstander in hetzelfde schuitje zit

Jules Deelder

 

2491DD33 BFD6 4ED9 8CC5 922AA1AE1790

Disclaimer
Staat u op een van de foto's op deze website en wilt u dat niet? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Dammend Tilburg 2018