Dammend Tilburg kansloos ten onder

In ronde 8 stond de ervaren topploeg VBI Huissen op het programma. Als tegenwapen koos Dammend Tilburg voor het verrassingseffect van twee invallers. Karlijn Overes speelde haar eerste partij sinds lange tijd maar was het duidelijk nog niet verleerd: Net toen tegenstander Fred de Koning dacht de partij te controleren werd hij getrakteerd op een fatale vijfklapper. Ook Toon Dielen verweerde zich kranig tegen Valneris al wist deze uiteindelijk toch te winnen.

Ervaring zegt duidelijk niet alles want toen Rik – die nog geen wedstrijd voor DT gemist had - even niet oplette was zijn stand in het vroege middenspel pardoes verloren. Jasper en Martijn zaten naast elkaar en besloten het lekker rustig aan te doen. Jasper speelde eenvoudig remise tegen Geert van Aalten en Martijn bereikte met wat meer moeite een gelijkspel tegen Alexander Baljakin. Anastase Leclerc werd technisch overklast door Johan Krajenbrink en zag zijn aanval stuk lopen waarna een nederlaag niet meer viel te voorkomen. Ook Hein de Cokere werd liep zich stuk op een onorthodoxe hekstelling (zonder schijf 16) die leidde tot een doorbraak van Gerard Jansen. Tijdens al deze malaise wist Toine Brouwers zijn tegenstander wél onder druk te krijgen. Joost Hendriksen wist echter in het eindspel nog net te ontsnappen. Jim Depaepe hield lang stand maar toen hij meer en meer naar achteren werd gedwongen was een doorbraak niet langer tegen te houden. De wedstrijd werd besloten met een nederlaag van Thijs van den Broek. Na een experimentele opening met een vroege aanval wist zijn tegenstander Jos Stokkel optimaal te profiteren van de onevenwichtigheden in de stand van Thijs. Een flinke les van VBI resulterend in een 15-5 nederlaag. Over 2 weken wordt de competitie vervolgd tegen Damlust Gouda.

Disclaimer
Staat u op een van de foto's op deze website en wilt u dat niet? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Dammend Tilburg 2018