Dammend Tilburg lacht als laatst

Al jaren is Damlust Gouda de angstgegner van Dammend Tilburg. Ondanks dat het krachtsverschil op papier klein is werden alle confrontaties ruim verloren. Ook dit begon de wedstrijd desastreus voor Dammend Tilburg. Invaller Toine Vermeer trof GMI Erno Prosman en was vroeg klaar nadat hij in een volle stand ineens een vernietigende damcombinatie op zijn oren kreeg. Niet veel later voegde ook Koos van Amerongen zich tot de toeschouwers na en misgreep met fatale afloop. Op het eerste bord bij Anastase Leclerc werd ondertussen ook flink uitgehaald: een enorme combinatie leidde uiteindelijk tot verlies. Met drie nederlagen op rij leek het weer een pijnlijke middag te gaan worden voor de Tilburgers maar ineens was daar een omslag.

Jasper Daems liet de aanval aan zijn tegenstander maar wist met mooi omsingelingsspel zijn tegenstander flink in de problemen te brengen. Toen deze via een offer probeerde te ontsnappen wist Jasper winnend naar de damlijn te combineren. Toine Brouwers Brouwers scoorde het derde punt voor de Tilburgers met een gelijkwaardige remise tegen Sven Winkel. Hier kwam nog een punt bij na een gelijkspel van Thijs. Ondanks dat zijn teamgenoten zich wat zorgen maakten wist Thijs zonder al te veel problemen remise te spelen. Martijn vergaloppeerde zich tegen Ben Provoost bijna met door een wat al te enthousiast plan maar uiteindelijk eindigde het duel in een gelijkspel. Na dit gelijkspel wat een tussenstand op 5-9 betekende begon de comeback van Dammend Tilburg. Jim Depaepe wist zijn tegenstander met sterk centrumspel meer en meer onder druk te zetten. Toen Jim zijn tegenstander ook nog vast wist te zetten moest deze zich al snel gewonnen geven. Hein de Cokere verdubbelde het aantal punten in de Belgische auto door Daaf Kasse te verslaan in een interessante klassieke partij. Na deze overwinningen en een 9-9 stand waren alle ogen gericht op het duel tussen Toby Hage en Frisco Fenema. Toby speelde een rustige opening maar na enkele onnauwkeurigheden van zijn tegenstander werden de duimschroeven langzaam aangedraaid. In een ingewikkeld eindspel wist zijn tegenstander de weg naar remise niet meer te vinden waarmee Toby zich ontpopte tot matchwinaar. Met deze overwinning staat Dammend Tilburg op de 8e plek waarmee een nacompetitie wedstrijd niet nodig zou zijn. Met nog twee wedstrijden te gaan wordt het spannend of Dammend Tilburg deze plek vast kan houden. Over twee weken wacht de confrontatie tegen het topteam van Hijken DTC en de competitie wordt besloten tegen Witte van Moort.

Disclaimer
Staat u op een van de foto's op deze website en wilt u dat niet? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Dammend Tilburg 2018